[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

Wijkconcert Szép

Op zondag 13 april vond het derde wijkconcert plaats. Het kerkje was met ongeveer 30 personen redelijk bezet. (Foto's van Marjan van Roon. Klik ze aan voor een uitvergroting)

Adrian Martig en Marjo Disseldorp speelden voor de pauze mooie, grappige en ontroerende Klezmerliedjes en na de pauze volksmuziek uit o.a. Roemenië, Hongarije, Frankrijk, Zwitserland en Ierland.

Er werd met veel enthousiasme en op hoog niveau gemusiceerd en het publiek was dan ook vol lof.

Het is erg leuk dat er evenals de vorige keer weer enkele kinderen in het publiek zaten; ook zij genoten zichtbaar van de vingervlugheid van de accordeoniste en het prachtige samenspel van de accordeon (en later de trekzak) met de viool. Hoewel er niet bij gezongen werd, wisten we toch waar de liedjes over gingen, omdat er steeds een kleine aankondiging was en verder leek het wel of de muziek ons zelf het verhaaltje liet horen. Adrian toverde in één van de liedjes zelfs, heel kundig, een leeuwerik voor ons uit zijn viool.

In de pauze was er op deze zonnige zondagmiddag volop gelegenheid om buiten, met een kop koffie of thee wat bij te praten met wijkgenoten.

Na afloop kregen de muzikanten bloemen (en hulde!) en kon men zich inschrijven op de mailinglijst. De bedoeling van deze lijst is, dat er in het volgende seizoen bijtijds een berichtje gestuurd wordt naar belangstellenden, zodat de nieuwe concertdatum alvast in de agenda kan worden geschreven. Verder komt er een aankondiging in de Craneveer en op affiches bij de winkels. De kaarten worden ook dan weer verkocht bij Foto Cranevelt en Postagentschap Koch.

De concerten zijn voor alle wijkbewoners toegankelijk; diegenen die slecht ter been zijn kunnen het kerkje op de Braamberg bereiken met de auto door rechts langs de paardenwei naar boven te rijden. Naast de kerk is een beperkt aantal parkeerplaatsen.

Voor musici is er vanaf nu gelegenheid om zich voor het seizoen 2003/2004 aan te melden. Het streven is om wat gevarieerde programma's te bieden; verder wordt geprobeerd om weer een Kerstconcert te organiseren.

Els Wagenaar