[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

Straatspeeldag 2002

Foto's van deze dag

Meer dan 100 kinderen uit onze wijk namen deel aan de Nationale Straatspeeldag, op 20 kuni 2002. Het was een indrukwekkend straatbeeld. Twee vrachtwagens met speelzand werden voor de kinderen op straat gestort. Van 13:00 tot 17:00 hebben kinderen onafgebroken gespeeld op de zandberg.

Echte kunstenaars gingen met kwasten en rollers aan het werk, op lakens werden de meest fantastische creaties geschilderd. Dit alles kreeg een geheel bijzonder effect na de kortdurende flinke regenbui. Ondanks de regen gingen kinderen door of kwamen na de bui weer terug en gingen verder met waar ze gebleven waren! Even een pauze voor een traktatie van CO-OP Manders op ijs zat er wel in. Hans Buurman wist een sponsor te vinden die voor de kinderen leuke attenties had. De zonneklep kwam gelukkig goed van pas en met een stripboek konden de kinderen na genieten.

Aan alles komt een eind, of toch niet. het feest ging door, Fam. Van Elferen schonk aan de kinderen het zand voor in de speeltuin aan de Bernard Zweerslaan.

Ook de uitgenodigde politici hebben zich vermaakt met een fietstocht door de wijk langs de verkeersknelpunten. Aanwezig waren dhr Bob Roelofs (fractievoorzitter D66), dhr Frans Schoenmakers (gemeenteraadslid van de VVD) en dhr Dick Tiemens en dhr Leendert Scholten(gemeenteraadsleden van de PvdA). Tijdens de tocht werd duidelijk hoe onoverzichtelijk en gevaarlijk de wegen en kruispunten zijn. Dit werd ervaren door volwassenen. Voor kinderen zijn deze situaties niet te overzien.

In ieder geval zeker een reden om volgend jaar weer een straatspeeldag te houden. Misschien om weer verkeersknelpunten kritisch onder de loep te nemen of misschien te vieren met wat we hebben bereikt!

Hermine van der Burgt en Nicole Buurman
Organisatie straatspeeldag