[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

Veilig de Cattepoelseweg over!

Beste mensen,
Hierbij het laatste nieuws over de verkeersactie van de ANWB.

Op 10 april, de sluitingsdatum die de ANWB aan ons had doorgegeven, stonden we landelijk bovenaan. Na deze datum kon je echter gewoon doorstemmen. Langzaam maar zeker werden we ingehaald door een inzending uit Eindhoven. Omdat we in Gelderland veruit de meeste stemmen hadden maakten we ons daar niet zo veel zorgen over.

Wij hadden verwacht dat op 16 april bekend zou worden wie per provincie als winnaar uit de bus zou komen, de dag dat de Lawaaipetitie met verkeersonveilige situaties aan minister Eurlings is aangeboden. Dat bleek helaas niet het geval, want de ANWB heeft op het laatste moment een jury aan deze internetverkiezing toegevoegd. Waar eerst het publiek de uitslag alleen mocht bepalen lijkt dat nu niet meer het geval.

De ANWB belooft nu op haar website dat medio mei bekend wordt welke plekken zullen worden aangepakt en dat het aantal stemmen daarbij een rol speelt. Wij hebben natuurlijk bij de ANWB aan de bel getrokken over deze wijziging in de spelregels, maar daar hebben we geen reactie op gekregen. Het is daarom nog niet duidelijk hoe een en ander afloopt. Wij zouden het natuurlijk wel heel gaaf vinden als wij de buurt nu ook echt aan een veilige oversteekplaats zouden kunnen helpen.

We laten weer iets van ons horen als de uitslag binnen is. Met dank aan iedereen die gestemd heeft of een poging heeft ondernomen!

Marit Evers en Katja Smit