[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

Kinderen uit de wijk komen in actie: 30=OK

Begin juni hebben 10 kinderen uit 't Cranevelt met veel plezier alternatieve verkeersborden beschilderd en opgehangen langs de Peter van Anrooylaan en de Wolflaan. Zij vonden deze actie nodig om auto's en bussen op ludieke wijze te vragen niet harder te rijden dan 30 kilometer. Belangrijkste reden is hun eigen veiligheid bij het oversteken en spelen op straat maar ook rondom hun school. Daarnaast veroorzaken te hard rijdende bussen langs de Peter van Anrooylaan veel overlast door trillingen in de aangrenzende huizen.


Borden ophangen langs de Wolflaan

Extra publiciteit

De actie heeft extra publiciteit gekregen omdat de gemeente na twee boze telefoontjes uit de buurt de borden zonder overleg weg heeft laten halen. Na een hele zaterdag bezig te zijn geweest om supermooie borden te maken mochten ze niet zomaar in een container belanden. De ouders zijn meteen aan de bel gaan hangen waarop de verantwoordelijke ambtenaar van de gemeente een mail stuurde dat hij niet op de hoogte was van de achterliggende ideeen van de actie. De borden mochten weer opgehaald worden en zijn de zaterdag daarop opnieuw opgehangen. Ze zijn 2 weken blijven hangen om de bestuurders van auto's en bussen nogmaals te wijzen op hun bijdrage aan de leefbaarheid van onze wijk.


De borden zijn geschilderd: nu nog uitzagen.

Hoe verder

De actie is onder de aandacht gebracht bij de wijkraad, de wijkagent en de commissie verkeer. Ook de scholen staan er volledig achter. Volgend jaar vindt het project Buiten Gewoon Beter plaats in onze wijken. De verkeerskundige van de gemeente heeft toegezegd om zich in te zetten voor een 30 kilometer zone langs deze twee straten. Begin september is er een jaarlijkse wijkschouw waarop alle knelpunten in de wijk extra aandacht krijgen. Daar zullen de verzoeken van deze actie ook bekeken worden. Borden of geen borden: de kinderen en hun ouders zullen in september zeker weer van zich laten horen.

Actiegroep "Werk mee: 30=OK" is na 12 augustus weer bereikbaar Meer informatie via aplusb@xs4all.nl