[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

Verkeersplein van Blankenburgstraat

In de laatste bijeenkomst voor de vakantie heeft de verkeerswerkgroep een opzet besproken voor de verkeerssituatie bij het verkeersplein van Blankenburgstraat-Cattepoelseweg.

Het idee voor een mogelijke oplossing is verder uitgewerkt en een schets is gemaakt waarop de aanpassingen zichtbaar worden. (Excuus voor de matige kwaliteit van de foto, bewerkt vanaf een lichte potlood-schets). Links de Veluwe, rechts de stad. De oranje fietsroute loopt de van Blankenburgstraat in, met pal daarnaast een voetpad.

Enkele kenmerkende voorstellen tot aanpassing:

  • een fiets- en voetgangersroute dwars over de Cattepoelseweg in het verlengde van de van Blankenburgstraat plus versmalling van de Cattepoelseweg ter plekke aangevuld met markeringstekens op de weg en borden.
  • Verkeer op Cattepoelseweg komend vanuit richting Deelen/Schaarsbergen heeft stopverbod bij binnenkomst in de wijk (wordt afslaand verkeer)
  • Doorgaand verkeer op Cattepoelseweg staduitwaarts wordt omhoog geleid over Cattepoelseweg; verkeer op ventweg ter hoogte van nrs. 332 t/m 350 (bij huidige bushalte) krijgt inrijverbod.
  • Aanleg bus-stopstroken op Cattepoelseweg ter hoogte van nrs 334 tot 338.
  • Ventweg ter hoogte van nrs. 332-354 worden aan de zuidzijde afgesloten voor autoverkeer. Aan de noordzijde te verlaten.
  • Verkeer komend vanaf Schelmseweg over weg westzijde (talud) richting Rijnstate wordt via zelfde wijze naar Cattepoelseweg gevoerd. Invoegen met haakse bocht.
De verkeerswerkgroep

Correctie kleurenfoto: bij de letter A wordt de groenstrook wél onderbroken voor verkeer. De letter B is niet van toepassing.