[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie
Oproep...oproep...oproep...oproep...oproep...oproep

Voorbereiding 30 km-zones in Alteveer

Werkgroep verkeer Alteveer zoekt vrijwilligers

De gemeente Arnhem heeft de werkgroep Verkeer in onze wijk gepolst om 30 km-zones in de wijk voor te bereiden. 30 km zones in woonwijken is een landelijk initiatief om in de komende jaren de verkeersveiligheid in woonwijken te vergroten door de maximumsnelheid te verlagen en snelheidswerende maatregelen in te voeren.

De werkgroep Verkeer is met name in 2001/2002 actief geweest om een veiligere oversteek over de Cattepoelseweg ter hoogte van de Beethovenlaan te realiseren. Daarnaast wordt met de jaarlijkse straatspeeldag aandacht gevraagd v oor verkeersveiligheid in de wijk. We zoeken nu enthousiaste mensen om de werkgroep te versterken.

De realisering van 30-km zones vergt de nodige tijd en activiteit van buurtbewoners. De werkgroep is dringend op zoek naar bewoners die zich hier de komende tijd voor willen inzetten. Vergaderen, plannen bedenken, acties op touw zetten, organiseren, contacten met ambtenaren, raadsleden en journalisten onderhouden, fotograferen of bijdragen leveren aan de website enz enz. enz. Er is genoeg te doen, het is leuk werk en het draagt bij aan de veiligheid van jezelf, je kinderen, kleinkinderen, je buren, ouders, grootouders, enz enz.

Wil je meer informatie of je aanmelden? Neem contact op met: Chris Verhoeven (na 20.00 uur) of John Verstegen.