[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

Politiek schiet plan transferium af kopte de Gelderlander op 2 december. De krant constateerde dat na vijf jaar van touwtrekken, de commissie Verkeer uiteindelijk een transferium tussen de wallen van de Cattepoelseweg helemaal niet zag zitten.

Het plan tot bouw van een transferium was volgens een groot aantal fracties slecht voorbereid. Veel onderdelen, en zeker niet alleen de financiële onderbouwing, bleken aan alle kanten te rammelen. En bij de fracties gevraagd naar hun standpunt, hoorde het publiek veelal: "Ja, maar" of het al even diplomatieke "Nee, mits".

Een oplossing op eigen terrein(en), lange tijd onbespreekbaar, bleek ook veel nieuwe gespreksstof op te leveren. De waarschuwing van wethouder Veenstra dat een veto op het transferiumplan de ontwikkeling vijf jaar terug zou draaien maakte uiteindelijke weinig indruk. Het resulteerde slechts in nog meer verwarring en uiteindelijk in de terugname van het voorstel. Wethouder Veenstra sprak later met de pers slechts over een tussenstand.

Voor de goed bezette publieke tribune, voor een belangrijk deel gevuld met wijkbewoners, was het een avond waarbij de term eindstand beter paste. Zo is weer eens bewezen dat betrokkenheid en alertheid van wijkbewoners de besluitvorming wel degelijk kan beïnvloeden!

Maar het boek is nog niet gesloten...

Inmiddels vindt er overleg plaats tussen Burgers Zoo, NOM en GAAN (waar de wijkraad ook deel van uit maakt) om uit deze impasse te komen. Beide parken hebben ondervonden dat de Wijk tot acties bereid is om te voorkomen dat het leef- en woonklimaat worden aangetast.

Wethouder S.Veenstra heeft ons onlangs, tijdens een gesprek met de wijkraad, laten weten dat hij de portefeuille verkeer had overgenomen en omdat de planning voor een transferium al zo lang duurde, hij de besluitvorming hierover snel wilde realiseren. Daarbij had hij - zoals is gebleken - over het hoofd gezien dat de wijkbewoners ook nog een mening hebben.

Hij heeft ook laten weten dat de plannen voor een transferium, wat hem betreft nog niet van tafel zijn. Hij meent als dossierwethouder (verkeer) een andere verantwoordelijkheid te hebben dan als wijkwethouder. Een beetje vreemd vinden wij en zeker teleurstellend omdat hij door deze formele opstelling er weinig blijk van geeft oog te hebben voor datgene wat de wijkbewoners vinden....

Niettemin hebben wij besloten met hem in gesprek te blijven. Het blijft voorlopig dus van allergrootste belang de gemeentelijke manoeuvres terzake het transferium op de voet te volgen..

De wijkraad