[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie
Actie
Rijnstate
Groeien

[Wijkraad:] Rijnstate wil fors uitbreiden; de komende drie tot vijf jaar moeten er vijfhonderd tot duizend medewerkers bijkomen, op alle afdelingen is nieuw personeel nodig. Wat betekent dit voor de overlast in de wijk, nog meer parkeerders en verkeer in de wijk? Lees dit artikel uit De Gelderlander...

Rijnstate wil naar 7000 banen

De Gelderlander 17/02/2007. Een forse uitbreiding van personeel als de vraag naar zorg blijft groeien. Door Berrie van Helden.

ARNHEM-- Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem wil fors groeien. Nu al is moederorganisatie Alysis Zorggroep met zesduizend personeelsleden veruit de grootste werkgever in Arnhem en omgeving. Het ziekenhuis verwacht over drie tot vijf jaar 6500 tot 7000 mensen in dienst te hebben. Dat zegt Jan Hendriks, manager Personeel en Organisatie van de Alysis Zorggroep. Het gaat niet alleen om verpleegkundigen, maar ook om administratief, huishoudelijk en ander personeel.

De personeelsleden krijgen een werkplek in Arnhem, bij Ziekenhuis Velp of Zieken- of Verpleeghuis Zevenaar. Maar ook gaat Alysis Zorggroep personeel werven dat ingezet gaat kan worden bij andere zorgcentra of bij huisartsen in de regio. "Om ervoor te zorgen dat de hele keten van huisarts tot ziekenhuis of verpleeghuis de komende jaren goed kan blijven functioneren", legt Hendriks uit.
De verwachte aanwas is het gevolg elkaar versterkende effecten. Hendriks: "De groei van de bevolking speelt een belangrijke rol net als het gegeven dat mensen steeds ouder worden. Daardoor wordt de vraag naar zorg groter."

De Alysis Zorggroep denkt per jaar vierduizend operaties meer uit te gaan voeren dan ze nu doet. "We hebben dan meer operatiepersoneel nodig. Maar op alle afdelingen is er vraag naar nieuw personeel."
Het accent komt te liggen op werknemers die flexibel zijn. "De vraag naar personeel dat niet alleen maar van acht tot vijf kan werken neemt fors toe. We hebben mensen nodig ook bereid zijn in de weekeinden te komen," zegt Hendriks. Voor hen kent Alysis Zorggroep de uitzendbureaus Select en Rijnselect. Die gaan de komende jaren personeel werven.

De instroom moet deels de naar geschatte 550 personeelsleden vervangen die komende jaren vertrekken. Het zijn medewerkers die gebruik maken van gunstige pensioenregelingen en mensen die een andere baan vinden. Het aantal kan tot 2010 verder toenemen. In dat jaar moeten alle personeelsleden, van schoonmaakster en zorgassistent tot arts aan de computer. Hendriks: "Wij gaan dan digitaal. Van mensen die daardoor niet meer kunnen functioneren, zullen wij afscheid nemen."