[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

Betreft: Bestemmingsplan Arnhem-Noord - Oude Kluizeweg;
Beter ten halve gekeerd, dan ten heele gedwaald
Arnhem. 21 september 2005
CC: Arnhemse media, commissiegriffier Arnhem, Huurdersvereniging Veluwestaete

Geachte raadsleden,

In de wijken Alteveer/ 't Cranevelt zijn in het verleden planologische 'blunders' begaan, waaronder de bouw van de flatgebouwen aan de Oude Kluizeweg. De wijkraad roept u dringend op deze niet weer te maken. De bouw van een 3e flatgebouw op de Oude Kluizeweg zou een volgende kapitale fout zijn!!

Nieuwe feit:
Op de wijkraadbijeenkomst van dinsdagavond 20 september kregen wij nieuwe informatie die van belang is m.b.t. het bestemmingsplan Arnhem-Noord, onderdeel Oude Kluizeweg (bouw van torenflat). Naast het reeds genoemde extra 'contingent' wooneenheden op het terrein van de Verrijzeniskerk, zullen volgens het voorstel van Portaal, ook meer wooneenheden gebouwd worden dan nu aanwezig op de locatie van de huidige noodwoningen.

Dat betekent dat daardoor in de wijken Alteveer/ 't Cranevelt nadrukkelijk voldaan wordt aan de politieke eis van 'inbreiding', ongeveer een verdubbeling van het oorspronkelijk gepland aantal op de Oude Kluizeweg.

Daar ING (waarmee destijds de overeenkomst Oude Kluizeweg is afgesloten) duidelijk aangegeven heeft niet 'vast te zitten' aan de locatie Oude Kluizeweg maar ook bouw op andere locatie (b.v. Arnhem-zuid) een goed alternatief te vinden voor de bestaande overeenkomst, verzoekt de wijkraad u dringend om op dit punt het bestemmingsplan aan te houden en eerst een verdere uitwerking van de plannen rond terrein Verrijzeniskerk en de noodwoningen af te wachten.

De wijkraad Alteveer/ 't Cranevelt roept de gemeenteraad op daadwerkelijk inhoud te geven het beleid van 'dichter bij de burger' en 'betrekken van de wijk'. Gezien de nieuwe mogelijkheden kan een verdere aantasting van de wijk voorkomen worden.

Het is aan de inwoners van de wijk en de burgers van Arnhem toch niet uit te leggen waarom de gemeenteraad desondanks de wijk belast met een nieuwe torenflat, waar volstrekt geen draagvlak voor is in de wijk terwijl er alternatieven voorhanden zijn.

De wijkraad vertrouwt erop dat de politiek van deze zaak geen prestigezaak maakt en een "aan de Arnhemse burgers uit te leggen" besluit neemt. In deze geldt met name: Beter ten halve gekeerd, dan ten heele gedwaald.

Namens de Wijkraad Alteveer / 't Cranevelt,
Wil Smits, voorzitter WAC


800x504, 75Kb

800x600, 108Kb