[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

Inbreidingsplan Kluizeweg onaanvaardbaar

Raadscommissie Ruimtelijke Ordening (VROM) op maandag 9 februari .a.s. [2004] over Inbreidingsplan Kluizeweg.

Bewoners, omwonenden, verenigd in de Bewonerscontactgroep Kluizeweg, vinden het voorstel tot wijziging van het Bestemmingsplan, om een nieuwe flat te bouwen tussen de twee flats van Veluwestaete, volstrekt onaanvaardbaar.

Ook de Wijkraad Alteveer/'t Cranevelt heeft zich faliekant tegen dit plan uitgesproken. (Balkon foto, vergroot 700x525, 127kB)

Een nieuwe flat op deze locatie is stedenbouwkundig gezien ongepast en vormt een ernstige permanente inbreuk op het ontwerp van de wijk en het woongenot van alle bewoners en vele omwonenden. Een nieuwe flat vormt een ernstige aantasting van de landschappelijke waarde van de Oude Kluizeweg. Daarnaast constateren wij dat het plan ook binnen het ambtelijke apparaat vanuit stedenbouwkundig oogpunt als niet wenselijk wordt beschouwd. Voor het inbreidingsplan Kluizeweg bestaat derhalve geen enkel draagvlak!

Er is voor dit inbreidingsplan geen enkel draagvlak onder de bewoners, de omwonenden en de Wijkraad. Gezien de stedenbouwkundige inbreuk die dit plan teweegbrengt en de onzorgvuldige procedure die door de gemeente is gevolgd, zullen de bewoners en omwonenden zich met alle rechtsmiddelen tegen het plan blijven verzetten en hun ingediende bezwaarschriften derhalve handhaven.

Gezien de realiseringgsovereenkomst die de gemeente op 23 juni 1998 met de ING is aangegaan, streeft het College van B&W ernaar - in weerwil van alle bewoners, de omwonenden en de Wijkraad - om de overeenkomst na te komen.

Deze overeenkomst is op een onzorgvuldige, ongepaste en onrechtmatige wijze tot stand gekomen. Eerst is de overeenkomst aangegaan en pas daarna is de procedure in gang gezet om het bestemmingsplan te wijzigen conform het bouwplan, zoals dat in de overeenkomst is beschreven.

De bewoners, noch de omwonenden en noch de Wijkraad zijn hierbij in het verleden ooit betrokken geweest!

Aan de leden van de raadscommissie VROM wordt gevraagd een definitief standpunt te bepalen over het al dan niet voortzetten van de procedure voor de wijziging van het bestemmingsplan Kluizeweg.

De bewonerscontactgroep en de Wijkraad adviseren de raadscommissie VROM het inbreidingsplan Kluizeweg volledig in te trekken. De reden hiervoor is dat de realiseringsovereenkomst een groot aantal beperkingen oplegt aan de gemeente.

De bewonerscontactgroep en de Wijkraad concluderen dat het verkrampt vasthouden aan het huidige inbreidingsplan c.q. realiseringsovereenkomst de gemeente, de ING, de bewoners en de omwonenden geen goed doet. Door nu af te zien van het plan en de realiseringsovereenkomst met de ING te ontbinden, ontstaan er nieuwe en stedenbouwkundig betere mogelijkheden voor de gemeente en de ING om hun doelstellingen te realiseren, zonder dat de gemeente daarbij navenante schade oploopt.

Is getekend:

  • Bewoners 132 flats Kluizeweg (verenigd in de Huurdersvereniging Veluwestaete),
  • Bewoners Oude Kluizeweg,
  • Bewoners Berliozstraat en
  • Wijkraad Alteveer/'t Cranevelt