[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

Social Sofa

In de afgelopen maanden werkten ruim 20 vrouwen uit onze wijk hard aan de social sofa, een informele buurtbank.

Het ontwerp voor het mozaïekpatroon is van onze buurtgenote Annemieke Varkevisser, gemaakt in opdracht van JOOP. De opdracht was een mozaïekpatroon te maken waarin "jong en oud" centraal stond. Aan de voorkant van de bank zie je de lente als symbool voor de jeugd; de achterzijde is een oude krachtige boom die de jeugd ondersteunt. De seizoenen laten daarmee de cyclus van het leven zien.

De bank werd gemaakt in het vrouwenatelier van 2Switch, een plek waar vrouwen met een lange afstand tot de arbeidsmarkt langzaamaan weer leren deel te nemen aan de samenleving. Met recht een uniek samenwerkingsproject dus.

De Gelderlander kopte onlangs al Gaudébank pareltje in Alteveer. Wethouder Gerrie Elfrink onthult de bank; de social sofa is mogelijk gemaakt door bijdragen van het WMO Innovatiefonds, Volkshuisvesting, Portaal, Drie Gasthuizen Groep, Stichting Trefpunt en het Stimuleringsfonds van de Rabobank.

Klik op de foto's hieronder voor grotere versies. De eerste zeven opnamen werden gemaakt door Michiel Lammerse. Daarnaast zijn er erg veel foto's te zien op Flickr