[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

Uitnodiging ontwerpdag Oremusplein voor bewoners

Op zaterdag 5 februari van 10.00 tot 16.00 is de ontwerpdag voor het opnieuw inrichten van het Oremusplein in Arnhem. Wijkbewoners, ondernemers en andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om mee te ontwerpen aan het plein.

De ontwerpdag is bedoeld om bewoners, ondernemers en andere kenners en geïnteresseerden van het Oremusplein mee te laten ontwerpen aan het plein. Veel wijkbewoners vinden namelijk dat het Oremusplein toe is aan een facelift. Landschapsarchitecten van Zijaanzicht gaan samen met de deelnemers ontwerpen aan het plein. Als resultaat komen er werkmaquettes die de architect gebruikt om een eerste ontwerp te maken. De uitdaging is: wees creatief met een niet al te groot budget.

De uitvoering wordt mogelijk gemaakt door toekenning van het zogenaamde plusbudget dat de gemeente Arnhem, in overleg met een speciale bewonersgroep, ter beschikking heeft gesteld bij de uitvoering van BGB (Buiten Gewoon Beter). Op 1 februari brengt het College van B&W een bezoek aan de wijk en gaan onder andere kijken op het Oremusplein en de aanpak van het plein.

De ontwerpdag is op zaterdag 5 februari a.s. van 10.00 tot 16.00 uur in het winkelpand op Oremusplein 56. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Cranevelt Foto (TNT servicepunt, Oremusplein 84) of via info@knhm.nl.


Het ontwerp en de ontwerpdag wordt mogelijk gemaakt dankzij de succesvolle aanvraag van JOOP bij de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij, KNHM begeleidt het proces om samen met bewoners en ondernemers tot een nieuwe inrichting van het plein te komen. Ook stelt KNHM de medewerking van het Arnhemse ontwerpbureau Zijaanzicht ter beschikking. KNHM begeleidt bewoners die hun buurt, wijk, dorp of stad willen verbeteren. Begeleiding richt zich enerzijds op bewoners die zelf hun idee willen realiseren ter verbetering van hun fysieke leefomgeving. Anderzijds op begeleiding van bewoners die actief willen participeren in besluitvorming. Dit door inzet van kennis, uitgebreid netwerk en daaraan gekoppeld eventueel procesgeld. Kijk voor meer informatie op www.knhm.nl

flyer