[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

JOOP ontvangt predikaat 'Kern met Pit'

Onlangs kreeg JOOP het bericht dat Alteveer-'t Cranevelt het predikaat Kern met Pit ontvangt van de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij (KNHM). JOOP heeft namelijk de weddenschap gewonnen om een speciale bank geplaatst te krijgen aan de Eduard van Beinumlaan. Eind september kwam de jury op bezoek en nam plaats op de bank (zie foto), ook nam de jury een kijkje bij de JOOP-plek aan de De Wolflaan. De uitreiking van de prijs en het bijbehorende geldbedrag vindt op 22 april volgend jaar plaats in het Provinciehuis. De bank is ontworpen door wijkbewoner Bram Breedveld en aangelegd door firma Van Elferen.

Kern met Pit is een 'wedstrijd' tussen aanhalingstekens omdat de deelnemers min of meer een weddenschap met zichzelf aangaan: halen we onze doelstelling of niet. Groepen burgers die zich voornemen iets te verbeteren in hun directe omgeving kunnen zich aanmelden voor Kern met Pit. Een jury bekijkt of de plannen passen binnen het concept Kern met Pit en laat daarmee de groepen toe tot de wedstrijd. Aan het eind van de uitvoeringsperiode bekijkt de jury --onder leiding van Pieter Winsemius-- of de groep haar doelstelling bereikt heeft. Zo ja, dan mag ze zich Kern met Pit noemen. Via KNHM ontving JOOP ook een bijdrage voor een ontwerp voor het opknappen van het Oremusplein. De uitvoering hiervan gaat via BGB en in overleg met omwonenden en ondernemers aan het plein.

JOOP is inmiddels bezig nog een of twee banken geplaatst te krijgen in de wijk, zogenaamde social sofa's. De ontwerpen van deze mozaïekbanken worden gemaakt door buurtbewoonster en vanaf begin volgend jaar gaan we met een aantal bewoners deze banken ook zelf maken. Hiervoor heeft JOOP al bijdragen ontvangen van enkele woningbouwcorporaties en het stimuleringsfonds van de Rabobank, enkele aanvragen lopen nog.

Vragen? Mail ons op: JOOP@craneveer.nl.