[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

JOOP opgetogen met uitverkiezing voorzieningen 12+ voor plusbudget BGB

Op 27 januari 2010 konden de wijkbewoners van Alteveer/’t Cranevelt kiezen waaraan het plusbudget van €150.000 binnen BGB besteed moet worden. Met BGB (Buitengewoon Beter) wordt de openbare ruimte weer op basisniveau gebracht, maar met het plusbudget kunnen ook wat extra zaken aangepakt worden. Een van de 7 ideeën waarop gestemd kon worden was het aanbrengen van meer voorzieningen voor de jeugd vanaf 12 jaar.

JOOP heeft na de aankondiging van BGB verschillende ideeën ingediend. De jongens van JOOP hebben zelfs een persoonlijk pleidooi gehouden voor een aantal van hun wensen bij de selectiecommissie met bewoners die de door gemeente was ingesteld. We zijn heel blij dat deze ideeën op de bewonersavond de meeste stemmen kregen, ook van bewoners die geen kinderen meer in deze leeftijdsgroep hebben! Goed was ook dat een aantal jongeren zelf gekomen waren om te stemmen. Ze juichten hard toen de uitslag bekend werd. Van het totale plusbudget wordt nu €50.000,- gereserveerd voor het aanleggen van extra voorzieningen. Daarmee kunnen we onze wijk ook voor de wat oudere jeugd aantrekkelijk houden!

Natuurlijk zijn we ook heel blij dat er voor de jongere kinderen extra speelplekken komen binnen de reguliere aanpak van BGB, want we hebben de gemeente er al lang geleden op gewezen dat er op basis van het eigen gemeentelijk beleid te weinig speelvoorzieningen waren.

Naast deze opsteker zijn we in december 2009 nog verblijd met een toekenning van €10.000,- uit het gemeentelijk WMO-innovatiefonds, een subsidieregeling waarmee onder andere initiatieven worden ondersteund die de ontmoeting tussen verschillende groepen binnen wijken bevorderen. JOOP doet dat tussen oud en jong. Met deze opstekers lijkt 2010 voor JOOP een jaar te worden waarin veel van haar wensen uitgevoerd kunnen worden!

Wilt u meer weten over BGB of het innovatiefonds, kijk dan op de volgende webpagina’s van de gemeente Arnhem: