[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

Opening eerste JOOP-plek

Officiële opening JOOP-plek tijdens de spokenspeurtocht door Morticia en wethouder

De jaarlijkse spokenspeurtocht startte op zaterdag 10 oktober vanaf de eerste JOOP-plek, onder aan de De Wolflaan. Dat zorgde voor ontmoeting tussen jong en wel heel oud: figuren die al eeuwen over Zypendaal dwalen, waren uit de donkerste delen van het beboste landgoed tevoorschijn gekomen. De altijd waakzame uil en de wolf zagen er bij deze gelegenheid ook heel bijzonder uit.

Bij de start van de speurtocht gaf organisator Morticia --een beetje ontstemd omdat ze iedereen eigenlijk een week eerder bij volle maan had verwacht-- wijkwethouder Roeland Kreeft de gelegenheid om de JOOP-plek officieel te openen.

De wethouder bleef tamelijk koelbloedig onder de strenge benadering van Morticia. Om zich verstaanbaar te maken moest Roeland Kreeft uiteindelijk wel heel dicht bij Morticia's hoofdmicrofoon komen; het leek bijna romantisch op deze toch wel onheilspellende avond. De wethouder sprak zijn bewondering uit voor wat de wijkbewoners op eigen initiatief in zo'n korte tijd gerealiseerd hadden. Zonder inbreng van de gemeente. Daar konden ze op het stadhuis misschien nog wel iets van leren.

JOOP hoopt uiteraard dat de plek vaker wijkbewoners uitnodigt tot de organisatie van wijkactiviteiten! Mail ons op JOOP@craneveer.nl


(Klik voor iets grotere versies op de foto's)