[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

Werkgroep Joop wint Jeugdkanjer!!

Gemeente Arnhem spreekt via prijs waardering uit voor initiatief.

Op 7 november j.l. werd de werkgroep 'Joop' door de gemeente Arnhem tijdens de uitreiking van de "Spekcheques" en de "Jeugdkanjer" beloond voor haar initiatief en activiteiten met een Jeugdkanjer van maar liefst €250,00. Een mooie aanmoediging voor de werkgroep en een begin van de fondsen die geworven moeten worden!

Joop, waar stond het ook al weer voor? Jongeren en Ouderen OntmoetingsPlek. Een initiatief van een aantal jongeren uit de wijk met een aantal 40 plussers (ouderen dus).

De werkgroep heeft inmiddels een heus projectplan opgesteld. Dit plan bevat een 11tal plekken in onze wijken Alteveer en 't Cranevelt waar zo'n ontmoetingsplek gevestigd kan worden. Zo'n plek hoeft niet uitgebreid of uitgestrekt te zijn, veel mensen vinden een bankje met dak, licht en een prullenbak op sommige plekken al mooi genoeg. Andere plekken lenen zich voor iets uitgebreider, bijvoorbeeld een sportveldje of voetbalkooi. Het leuke van vrijwel alle plekken is dat ze geschikt van voor jong én oude(er)!!

Een aantal van de uitgekozen plekken zijn al in gebruik. Maar die plekken kunnen verbeterd worden, bijvoorbeeld door een haag om een grasveld waardoor ballen niet meer zo de weg op kunnen schieten. Een stuk kindvriendelijker ook.

Andere plekken zijn nog leeg: een picknicktafel, een bankje zou daar wonderen doen. Mogelijkheden té over in onze mooie wijken! Ook genoeg plekken waar geen overlast van te verwachten is omdat ze afgelegen liggen. Het bestuur van de Craneveltcommissie (Voetbalclubs VDZ en Arnhemse Boys, atletiekvereniging Reto en de schaatsclub) wil op korte termijn met de werkgroep praten over een mogelijke voetbalkooi op het sportterrein. Samen staan we sterk!!