[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

Werkgroep voor "hangplek"

[14 maart 2007] Arnhem- Er is een werkgroep samengesteld die voor een Jongeren Ontmoetingsplek (JOP) in de Arnhemse wijk Craneveer moet zorgen. Dit is gisteren besloten tijdens een wijkbijeenkomst. De werkgroep bestaat uit twee subgroepen. De jongeren moeten zelf het initiatief nemen voor de ontmoetingsplek. Ze worden hierbij gesteund door ouders, leden van de wijkraad en de wijkagent. "Je bereikt niks als jongere alleen" , aldus de jongeren groep.

Sinds het schoolplein verboden terrein is voor de jeugd van Craneveer, kunnen zij nergens meer een balletje trappen. De school had last van vernielingen en mensen uit de wijk klaagden over overlast van de jongeren. In het verleden heeft het recreatiecentrum Craneveer al meerdere suggesties geopperd om de jongeren uit de wijk te vermaken, maar daar was te weinig animo voor. Ook het aanbod om gebruik te maken van de sportzaal werd afgeslagen. De jongeren vragen al jaren om een geschikte "hangplek". Volgens de jongeren werd er nauwelijks gereageerd op hun oproepen in de Gelderlander en in de wijkkrant Craneveer.

"Er is ruimte genoeg, alleen een dak tegen de regen en een paar bankjes en het probleem is opgelost", zeggen de jongeren die ruim vertegenwoordigd waren tijdens de wijkbijeenkomst. Het probleem is dan ook niet wat de JOP moet hebben, maar waar die moet komen. Om klachten uit de buurt te voorkomen is het volgens de organisatoren van de wijkbijeenkomst A. van der Heijden en K. Kalthoff belangrijk dat de jeugd met de ouderen uit de buurt in contact komt. "Als iemand je kent, zal hij minder snel boos op je worden", legt A. van der Heijden de jongeren uit, "misschien is het een idee om de werkgroep te presenteren op de rommelmarkt met Koninginnedag." Hierbij wil de "ouderenwerkgroep" de jongeren helpen. Ook voor politieke en juridische stappen en financiƫle hulp zal de "ouderenwerkgroep" de jongeren bijstaan. Maar eerst moeten er concrete plannen gemaakt worden. "Die hoef je niet in een grote groep te bespreken, want daar kom je toch niet uit", aldus Wil Schier, wijkagent van het Craneveer.

De werkgroep zal begin april weer bij elkaar komen. De jongeren hebben dan hun eerste voorstel voor de JOP op papier. (M.R)