[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

Arnhem blij met extra geld heroïne

Wijkraad eist maatregelen ter voorkoming overlast.

[De Gelderlander 9 feb 2007]
ARNHEM. Verheugd heeft wethouder Barth van Eeten kennis geno­men van het feit dat Arnhem ook na 2008 op geld van het rijk kan rekenen om bij Ziekenhuis Rijnstate verslaafden heroïne te verstrekken. "Wij waren er steeds van uitgegaan dat we de beschikking over de middelen zouden krijgen. Toch zijn we erg blij dat dit nu in het nieuwe regeerakkoord wordt geregeld", laat Van Eeten via zijn woordvoerder weten.

Het besluit betekent dat Arnhem structureel geld krijgt voor het opvangen van een beperkte groep heroïne- verslaafden. Daarvoor wordt een behandelruimte gebouwd vlakbij de vroegere personeelsflat. Van Eeten heeft de wijkraad Alteveer/Cranevelt beloofd dat de unit maximaal vijf jaar op deze plek blijft staan. Voorzitter Wil Smits van de wijkraad rekent erop dat de toezegging uit Den Haag voor dit besluit geen gevolgen heeft. Het nieuws verraste hem niet. "Het was vanaf het begin duidelijk dat het om een permanente opvang zou gaan. Alleen de locatie zelf is tijdelijk", zegt hij.

Om te voorkomen dat de wijk nabij het ziekenhuis overlast gaat ondervinden van de verslaafden, heeft de wijkraad op eigen initiatief een concept- convenant opgesteld. Dat is een afsprakenlijst waarover de wijk in gesprek gaat met Van Eeten. "We willen een toezegging van de wethouder dat het project wordt stilgelegd als er toch overlast ontstaat", zegt Smits.

Copyright (c)2007 De Gelderlander 09/02/2007