[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

Bouwplannen B. Zweerslaan

[Status per 1 december 2005]
Zoals eerder aangegeven, wordt met betrekking tot het realiseren van de plannen aan de Bernard Zweerslaan een dubbele route door de gemeente gevolgd: artikel 19 procedure, als versnelde tussentijdse wijziging op het bestaande bestemmingsplan en wijziging van het bestemmingsplan zelf waarin de mogelijkheid tot bouw van appartementen is voorzien.

De gemeenteraad heeft in het voorjaar de bouwvergunning op basis van de artikel 19 procedure verstrekt. Hierna is er door de wijkraad en omwonenden bezwaar aangetekend. De gemeentelijke commissie: "bezwaar en beroep" heeft de bezwaren gewogen en heeft geconstateerd dat de gemeente in dit proces allerminst een pluim verdient (het niet betrekken, lees misleiden burgers bij deze plannen) maar dat strikt juridisch de gemeente met plannen mag door gaan.

Momenteel loopt er een juridische procedure om tegen de plannen. De wijkraad heeft zelf geen juridische procedure gestart, maar ondersteunt de actie van de omwonendenden.

Het bestemmingsplan is door de gemeenteraad, na een positief advies door de raadscommissie VROM vastgesteld. Hierin is opgenomen dat de bestemming aan de Bernard Zweerslaan wijzigt, waadoor er ruimte is voor het bouwen van de appartementen. Hierna is door omwonenden en door de wijkraad bezwaar aangetekend bij de provincie. Het wachten is op een reactie.

Eric van der Zijden