[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie
Actie
Afvalcontainers
Ingrid Zwartjens-de Groot heeft bezwaar aangetekend tegen de plaatsing van afvalcontainers aan de bosrand van de Schubertlaan. Ze vraagt zich af, of nog meer bewoners dat hebben gedaan of nog gaan doen: samen sta je sterker. De containers zouden aan de bosrand geplaatst moeten worden, omdat langs de weg mogelijk leidingen liggen. Lees de oproep van Ingrid en reageer.

Bewoners willen geen afvalcontainers aan de bosrand

Ik maak me erg zorgen over het plaatsen van de nieuwe afvalsystemen welke om arbotechnische redenen geplaatst dienen te worden. Wij zijn bewoners van de flat in de Berliozstraat. Wij gebruiken al jaren lang de afvalcontainers die boven de grond staan langs de flat. Dit is bij alle flats hetzelfde aan de Berlioz, Debussy, Franck, Halevy en de Ravelstraat.

Wij zijn geinformeerd door de gemeente dat ivm ARBO afspraken er nieuwe afvalsystemen geplaatst zouden worden (een ondergrondssysteem). Nu is er een onderzoek geweest waar de leidingen lopen. Ik heb twee mannen aan de rand van de flat bij de Berliozstraat zien graven. Ze hebben een paar leidingen gevonden echter niet de gas leiding. Voor zover ik me heb laten vertellen is het niet 100% zeker waar de gasleiding licht. Omdat de gasleiding bij de graafwerkzaamheden niet is aangetroffen is er een brief gestuurd aan de bewoners van de laagbouw dat de contrainers aan de andere zijde van de flat geplaatst zouden kunnen gaan worden. Hierop is vanuit die bewoners protest aangetekent en ook aan die zijde van de flat werden kabels van KPN aangetroffen. Er is toen een keuze gemaakt om de contrainers te plaatsen in de bosrand van de Schubertlaan.

De gemeente heeft ons hierover wederom geinformeerd. Wij hebben hierover bezwaar ingediend. Volgens de heer Goosens van SITA Arnhem waren wij de enige die hierover bezwaar indiende. Wij hebben bezwaar ingediend omdat we het een erg lelijk gezicht vinden deze afvalbakken in een bosrand en omdat wij vanuit onze woning hierop neer kijken. Als er voor de oude locatie wordt gekozen dan kijken wij eroverheen.

Ik ben gaan bellen na een paar weken omdat ik niet begreep waarom de gemeente niet door is gegaan met plaatsen van de contrainers. Nu blijkt achteraf dat dit stuk bos aan de Schubertlaan niet van de gemeente is maar dat dit beschermd is of iets van die strekking en dat er vergunningen hiervoor aangevraagd hadden moeten worden. Sita of de aannemer die deze contrainers plaatst in opdract van SITA is hiermee bezig. Ik hoop van ganser harte dat de containers niet geplaatst mogen worden in de bosrand. Kunnen jullie nog wat doen? Ik ben inmiddels door iemand terug gebeld die me dit laatste verhaal vertelde en deze meneer vertelde me tevens dat er een bewoner uit de Debussystraat ook protest heeft aangetekend.

Met vriendelijke groeten,
Ingrid Zwartjens